Ophef over LED scherm Rembrandtplein

De Vereniging Vrienden van de Amsterdamse Binnenstad (VVAB) is zeer verontwaardigd over een binnenkort te plaatsen videoscherm op het Rembrandtplein. Op dit reusachtige scherm zijn reclamefilmpjes en videoclips te zien, zoals dat bijvoorbeeld ook gebeurt op Times Square in New York. “Het ontsiert de Amsterdamse binnenstad”, aldus secretaris Walther Schoonenberg van de vereniging woensdag.

Het videoscherm wordt op het plein aangekondigd als “het grootste van Europa” en zou boven de gebouwen uitsteken. De VVAB legt de schuld van de komst van het scherm bij stadsdeel Centrum, “dat ernstig heeft gefaald met de verstrekking van vergunningen”.

Een woordvoerder van het stadsdeel erkent dat er in het verleden een fout is gemaakt met het verlenen van de vergunning. “Het scherm is veel te groot voor die plek, maar we kunnen het niet meer terugdraaien.” Het stadsdeel voerde een jarenlang juridisch gevecht om het megascherm tegen te houden.

Advertenties

Over juliannatte

In dit weblog zal vooral aandacht besteed worden aan de jonge industrietak die zich bezighoudt met centraal aangestuurde communicatie richting specifieke doelgroepen.
Dit bericht werd geplaatst in Uncategorized. Bookmark de permalink .

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s