Winkelen in combinatie met sociale netwerken: een droom combinatie?

Onderstaand artikel heb ik geschreven voor www.Molblog.nl 

IconNicholson heeft een nieuw concept bekend gemaakt. Zij noemen dit concept “social retailing”. Het is deze week te zien op de National Retail Federation show in New York.

In een echte winkelomgeving kan men communiceren via sms, instant messaging en email terwijl men zoekt in het kleding aanbod in de rekken. Het concept heeft tevens betrekking op NFC technologie (Near Field Technologie). NFC technologie draait om het draadloos uitwisselen van gegevens tussen bijvoorbeeld een pc en randapparatuur zoals een gsm of een digitale camera.   

Met deze MFC technologie is het mogelijk om de voorraad te bekijken. Volgens IconNicholson is het Social Retailing concept voortgekomen uit hun kennis die is opgedaan bij het opbouwen van personae gebaseerd op winkel behoeften, winkel gedrag en de huidige technologische trends. De demonstratie van het concept laat retailers zien wat de visie is voor de toekomst, en vooral hoe zij hun doelgroep kunnen bereiken via netwerken als YouTube en Myspace. Het laat zien dat fysiek winkelen gekoppeld kan worden met de online wereld op een manier die nieuw is, entertaint en relevant is.  

Ik twijfel er echter aan of mensen het wel nodig vinden om op deze manier te communiceren in een winkel. Maar het blijft wel een fascinerende combinatie van technologie in de offline wereld.

Advertenties

Over juliannatte

In dit weblog zal vooral aandacht besteed worden aan de jonge industrietak die zich bezighoudt met centraal aangestuurde communicatie richting specifieke doelgroepen.
Dit bericht werd geplaatst in Uncategorized. Bookmark de permalink .

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s