Narrowcasting in de trein

Treinreizigers tussen Zwolle en Kampen worden vanaf vrijdag 11 april 2008 tijdens hun reis op de hoogte gehouden van het laatste nieuws en de meest actuele reisinformatie.

In elk van de twee treinstellen die op de Kamper lijn rijden, zijn elf zogeheten narrow casting-schermen geplaatst. Op deze TFT-schermen plaatsen de Nederlandse Spoorwegen informatie over aankomst- en vertrektijden en vertragingen van in Zwolle aansluitende treinen. De Stentor zorgt dat het laatste nieuws uit de regio in de trein bij de reizigers komt. De schermen blijven in elk geval tot december 2010 hangen.

NS en De Stentor
‘Onze reiziger kan in tien minuten helemaal up to date zijn’, glundert Corien Koetsier, woordvoerster bij NS. Ze vertelt dat reizigersinformatie bij de gunning van dit korte spoorlijntje een van de voorwaarden van de provincie was. ‘Omdat we ook meer aan regionale marketing willen doen, zijn we met De Stentor gaan praten.’

UMTS
Het nieuws kan 24 uur per dag, zeven dagen in de week worden ververst. De schermen worden aangestuurd vanaf een server, die via UMTS in verbinding staat met internet. De schermen en de bijbehorende techniek zijn speciaal gemaakt voor de trein Zwolle-Kampen. ‘Voor andere trajecten zijn we wel aan het kijken of we iets dergelijks kunnen uitrollen, maar dat ligt technisch veel ingewikkelder’, legt manager multimedia bij De Stentor, Koetsier uit. ‘Probeer op de lijn Groningen-Den Haag maar eens regionieuws aan te bieden.’ Op dit moment bestaat het ‘basispakket’ uit tekst en beeld. Het pakket wordt mogelijk nog uitgebreid met bewegende beelden en een sms-dienst, waarbij reizigers op berichten kunnen reageren. De beelden zullen niet door geluid worden vergezeld. Ook op termijn niet. Rijkers: ‘Daar moeten we mensen, die daar niet op zitten te wachten, niet mee lastig vallen.’ (Bron: De Stentor)

Advertenties

Over juliannatte

In dit weblog zal vooral aandacht besteed worden aan de jonge industrietak die zich bezighoudt met centraal aangestuurde communicatie richting specifieke doelgroepen.
Dit bericht werd geplaatst in Uncategorized. Bookmark de permalink .

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s