5 jaar Twitter!

Volgende week is het 5 jaar geleden dat Twitter, toen nog “twttr”, werd gestart doorenkele medewerkers van Odeo. Op 21 maart 2006 werd de eerste tweet verstuurd door Jack Dorsey. In de 5 jaar die zouden volgen groeide Twitter uit tot een medium wat niet meer weg te denken is.

Er worden momenteel 140 miljoen tweets per dag verstuurd. Inmiddels is Twitter, met meer dan 200 miljoen leden, niet meer weg te denken uit de maatschappij. Gemiddeld komen daar dagelijks zo’n 460.000 accounts bij.

Onderzoek toont aan dat de grootste groep gebruikers tussen de 25 en 45 jaar oud is. In Amerika is de adoptiegraad momenteel 2 tot 3 procent. Er is dus nog steeds ruimte voor groei. Verder zijn gebruikers overwegend blank, goed opgeleid en zijn er meer vrouwelijke dan mannelijke gebruikers.

Ook de organisatie van Twitter is meegegroeid. Waar er in het eerste jaar slechts 8 mensen aan Twitter werkten, steeg dat in de volgende jaren naar respectievelijk 29, 130, 350 en de huidige 400.

Een grote uitdaging voor Twitter is nog altijd het moneytizen van haar service. De marktwaarde van Twitter bedraagt 4 miljard, nadat het recentelijk 200 miljoen aan investeringen wierf. De inkomsten uit advertenties in 2010 bedroeg 150 miljoen dollar. Het gouden verdienmodel van Twitter laat echter nog op zich wachten.

 

 

Advertenties

Over juliannatte

In dit weblog zal vooral aandacht besteed worden aan de jonge industrietak die zich bezighoudt met centraal aangestuurde communicatie richting specifieke doelgroepen.
Dit bericht werd geplaatst in Uncategorized. Bookmark de permalink .

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s